Grega vleeswaren
Bij Grega vleeswaren zet Luc Van den berghe de zaak van zijn ouders "Greta en Gaston" verder.
Greta en Gaston voegden in de jaren ‘50 hun namen samen tot Grega voor een kleine slagerij in Lebbeke, die ze overnamen van vader en nonkel Van den Berghe. Het is allemaal begonnen met vijf hespen die op de patattenzolder gedroogd werden. Gaston is intussen 80 maar hij blijft actief in de zaak, die intussen sterk is uitgebreid en verhuisd naar Buggenhout.
Intussen rijpen er ongeveer 80.000 hammen, maar het principe blijft ongewijzigd. Er wordt steeds gestart met Belgische varkens, want die hebben de beste kwaliteit. De hespen rijpen van 9 maanden voor de ‘Breughel’ tot wel 36 maanden voor de Pata Grega Royal. Dat is echt "het neusje van de zalm, of van het varken."
Ga ook eens langs in Buggenhout bij “De Boerenhesp” om de Vlaamse gedroogde hesp te kopen.