Koninklijke Bond der Brood en Banketbakkerbazen van St-Niklaas en omliggende
Geïnspireerd op een veel oudere “gâteau de Saint-Nicolas” ontwikkelden de Meesterbakkers van het Waasland in 1973 hun Reynaertgebak.
Hoewel enkele ingrediënten van het Reynaertgebak niet meteen streekgebonden zijn past dit gebak in onze bakkerstradities en geeft het een echt tijdsbeeld. De lokale bakkers hebben deze traditie dan ook 40 jaar volgehouden met de hulp van de zoet gebekte inwoners van Sint-Niklaas natuurlijk.
Aangeboden door de Koninklijke Bond der Brood en Banketbakkersbazen van St-Niklaas en omliggende :
- Bakkerij Everix: Kruibeeksestwg 61 , 9120 Beveren-Waas
- Bonne Tarte: Lepelhoekstraat 2, 9100 Sint-Niklaas
- Maison Tarte d'Or: Eindestraat 15, 9111 Belsele
- Patisserie Stefan: Raapstraat 55, 9100 Sint-Niklaas
- Patisserie Thierens: Kokkelbeekstraat 47, 9100 Sint-Niklaas