Baba met Belgische elixir
door Lut De Clercq van Backstage Kitchen
Helemaal ouderwets en toch opnieuw trendy.
Bereiding
Begin met de siroop.
Maak een suikerstroop met het water en de suiker. Laat afkoelen en roer er dan de elixir door.
Voor de baba giet je de warme melk in een lichtjes voorverwarmde mengkom en roer je er de gist door. Laat gedurende 10 minuten rusten op een warme en tochtvrije plaats. Voeg de eieren, bloem, anijszaadjes, suiker en boter toe aan de melk en meng tot een glad geheel. Vul de baba vormpjes tot één centimeter onder de rand en laat ze afgedekt op een warme plaats rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Bak de baba tot ze mooi goudbruin zijn. Voor de kleinere vormpjes duurt dit ongeveer 15 minuten.
Leg de hete baba in een schaal en overgiet ze met de siroop. Laat rusten tot de baba gekoeld zijn en ze bijna alle siroop opgeslorpt hebben.
Serveer met opgeklopte ongezoete slagroom.