Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 verse palingen, geveld en schoongemaakt
  • 4 dl kalfjus
  • 1 dl appelstroop
  • 0,5 dl sojasaus
  • 0,5 dl hoisinsaus
  • 2 kg bouchotmosseltjes
  • 250 g kleine dooierzwammen
  • 20 g truffel

Het gerecht bevat 3 éénvoudige bereidingen, de bordschikking kan volgens je eigen smaak en kunnen.

- Maak een lak door hoisinsaus, appelstroop, sojasaus en kalfsjus te laten inkoken tot een lichte siroop. Gaar de paling op de gril, laat afkoelen en fileer nadien. Strijk in met de lak en grill licht, blijf herhalen tot de paling mooi glanst.

- Bereid de mosselen op klassieke wijze en haal ze uit de schelpen.

- Bak de paddenstoelen.

Verdeel de paling samen met de paddenstoelen over de mosseltjes, werk af met wat plakjes rauwe paddenstoelen en geraspte truffel.

Tip: geen truffel bij de hand, druppel slechts enkele druppels truffelolie op de gebakken paddenstoelen.

o
<
>

Streekproducten in dit recept