Cuberdonijs met gelei van framboos en blanc manger met citroen
door Foodblogger Myriam van hap-en-tap.blogspot.be
Een heerlijk recept van blog-kok Myriam.
Bereidingswijze:
Gelei:
Kook suiker en water, voeg de puree en de agar-agar aan toe. Laat alles opkoken en giet het mengsel uit op een plaat. Laat opstijven en snij in de gewenste vorm.
Blanc-manger:
Maak een crème anglaise met 100 g room, 2 eidooiers en 35 g suiker. Voeg de zeste van de citroen aan toe. Laat de gelatine weken, knijp uit en los op in de warme crème anglaise. Spatel er de yoghurt en de resterende opgeklopte room onder. Klop de 2 eiwitten stevig op met 50 g suiker en spatel dit onder het mengsel. Zet koel.
IJs:
Warm de melk en laat de cuberdons er in oplossen. Maak een crème anglaise met de eieren, suiker en warme melk. Laat afkoelen op ijs en draai in de ijsmachine.