Dronken Mechelse koekoek
door Hobbykok Hans en Rudy van Kookclub Filet Pur
Het malse vlees van de Mechelse koekoek krijgt extra punch door de Gouden Carolus Classic.
Bereidingswijze
Verwarm de BBQ (of oven) voor op 200°C.
Doe het venkelzaad samen met het komijnzaad en wat grof zeezout in een vijzel en stamp fijn. Meng ze met het paprikapoeder, de bruine suiker, chilipoeder en peper. Roer er 4 el olijfolie door tot je een mooie pasta bekomt. Wrijf de kip van binnen en vanbuiten in met dit mengsel.
Giet de gouden Carolus over in een drankblik. Duw het blik in de kip zodat het lijkt alsof ze op het blik zit.
Doe de houtskool wat aan de kant en plaats de kip in de gesloten barbecue. Op deze manier creëer je een soort van oven. Rooster de kip een 90-tal minuten tot ze mooi gaar is. Wrijf desnoods nu en dan nog wat van de pasta op de kip tijdens het garen.
Verwijder het blik uit de kip van zodra ze gaar is. Dek ze af met wat aluminiumfolie en laat nog een aantal minuten rusten.