Filet d'Anvers, groene asperges en crème van rauwmelkse geitenkaas
door Max Abts van MAKS. Catering
Chef Max Abts ging aan de slag met onze streekproducten. Ontdek dit verfrissend hapje met filet d'Anvers, crème van rauwmelkse geitenkaas en groene asperges. Afwerken doe je met een crumble van panko, rozijnen en kappertjes.
Crème van rauwmelkse geitenkaas
- Laat het gelatineblaadje weken in koud water.
- Meng de geitenkaas en de room met een blender of een handmixer.
- Laat een kleine hoeveelheid van het mengsel opwarmen in een pannetje. Haal de gelatine uit het water en voeg het blaadje toe aan het pannetje. Laat smelten. Mix het onder de rest van het mengsel van kaas en room.
- Laat enkele uren opstijven in de koelkast.
Asperges en panko
- Kook de asperges beetgaar en snij ze in stukjes.
- Laat de asperges afkoelen. Meng ze met olijfolie. Kruid af met peper en zout.
- Bak 100 gram panko in een neutrale olie, laat op keukenpapier uitdrogen en meng er de verse kruiden onder.
Dresseren
- Spreid 1 à 2 lepels van de crème van rauwmelkse geitenkaas uit op een bordje.
- Leg enkele stukjes asperges op de crème.
- Dresseer drie plakjes filet d'Anvers op de asperges.
- Werk af met enkele rozijnen, kappertjes en de pankocrumble.