Gegrilde konijnenbout met Vlaams roodbruinbier en mosterd uit het Gentse
De biermarinade geeft de bout heel wat extra smaak. Als frisse verassing dienen we ze op met een komkommer-aardappelsla met hoevekarnemelk en mierikswortel.
De konijnenbouten bereiden
- Maak een marinade met het bier, de mosterd, de gehakte sjalot en peterselie. Marineer de bouten minimum 6 uur, keer ze regelmatig.
- Haal de bouten uit de marinade, dep droog, kruid met peper en zout en olie met wat olijfolie.
- Warm een grillpan of BBQ, bruin de bouten en laat ze dan 35 minuten verder garen in een warme oven of onder deksel op de BBQ.
- Grill voor het opdienen de pijpajuinen en werk hiermee het bord af.
Komkommer-aardappelsla
-
Kook de aardappelen gaar in de pel, pel ze en snijd in dikke schijven.
- Schil de komkommer en snijd volgens voorkeur.
- Meng de karnemelk met de mierikswortel, peper en zout. Giet over de groeten en zet koel weg.