Ingrediënten

  • 4 gele bietjes
  • 200 g hoeveschapenkaas uit de Vlaamse Ardennen (Brebis de brakel)

Marinade

  • 50g water
  • 50g Oudenaards bruinbier Adriaan Brouwer
  • 20g azijn vlierbloesem
  • 1g zout
  • 2g suiker
  •  

• Vinaigrette:

  • 50g citrusafrikaan olie
  • 10g Adriaan Brouwer
  • 30g melkwei
  • snuifje peper en zout
  • Kruiden en/of bloemetjes naar keuze voor afwerking
  •  

Meng alle marinade ingrediënten.
Kook de bietjes in gezouten water en laat afkoelen.
Pel de bietjes en snijd in plakjes.
Marineer de plakjes gele biet gedurende 30 min.
Snijd de kaas in schijfjes.

Dresseer de gele biet en de kaas, dakpan gewijs op het bord.
Werk af met kruiden en bloemetjes naar keuze.
Maak de vinaigrette en serveer apart aan tafel.

 

Tips:

- de citrusafrikaantjesolie kan je vervangen door een andere olie geparfumeerd met citroen

- melkwei kan je makkelijk zelf maken: giet 500g yoghurt in een kaasdoek of een andere fijne stof, laat 24u in de koelkast uitlekken. De uitgelekte yoghurt of "hangop" kan je als dessert eten, de wei kan je in een bokaal in de koelkast bewaren.

o
<
>