Gratin van Moese patat , tomaat en Vlaamse rauwmelkse geitenkaas
door Stef Vervoort van Zarza
Gratin een ietsje anders.
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 165°C.
Kook de aardappelen in gezouten water halfgaar en verfris. Snijd de aardappelen, tomaten en geitenkaas in schijven van ca. 1,5 cm. Steek gelijke rondjes uit de aardappelen, tomaten en geitenkaas. Bouw torentjes met eerst een schijfje aardappel, dan de tomaat en tenslotte de geitenkaas, herhaal nog eens. Kruid tussen de lagen met rozemarijn, peper en zout.
Schuif de torentjes 20 minuten in de voorverwarmde oven. Duw de resterende tomaat door een zeef, meng het tomatensap met wat olijolie en kruid met wat zeezout. Zet de torentjes midden op het bord, druppel er wat tomatencoulis rond en werk af met een blaadje basilicum. Serveer met foccaccia.