Hagelands hoevehoen met mosterd uit het Leuvense

door Simon Goyens van L'oh in Tielt-Winge

Chef Simon: “Ik heb net een nieuw gerecht uitgewerkt: Hagelandse kip, gevuld met spinazie en Leuvense mosterd."

Ingrediënten

Voor 4 personen

Hoevekip

  • 4 filets hoevehoen
  • 2 eiwitten / 50 ml room / 1 el Mosterd De Ster
  • spinaziebladeren
  •  

Kipkroketje met mosterd uit het Leuvense

  • 2 hoevekip billen
  • 1 l kippenbouillon
  • peper / zout / tijm / laurier / citroentijm
  • bloem / 4 eiwitten / paneermeel

Garnituur

  • 1 stengel prei
  • 100 ml kippenbouillon
  • 50 g boter
  • paddestoelen van het seizoen

Mosterdkoekje

  • 50 g boter
  • 50 g eiwit
  • 50 g mosterdbloem
  • 50 g suiker
  • ½ koffielepel mosterd de ster
  • mosterdzaadjes

Streekproducten in dit recept