Hondshaai "osso bucco style"
door Dagny Ros Asmundsdottir van Njam chef
“Er is helemaal niks mis mee”, bevestigt Peggy. “Ik vind die zelfs beter dan paling”, vertelt Anniek. “Mensen hebben blijkbaar schrik van hondshaai”, gaat Dagny verder. “Helemaal onterecht als je mij vraagt.”
Bereiding
Vraag je vishandelaar om de hondshaai de kuisen en in moten te snijden.
Pel en ontpit de tomaten.
Snijd de wortels en koolrabi in brunoise.
Snipper de sjalot fijn en pers te look.
Kruid de moten met zout, peper en haal ze door het boekweitmeel.
Verwarm een pan met olijfolie en bak de vis op een hoog vuur.
Verwarm de wok met olijfolie en voeg de fijngesneden sjalot toe, laat zacht kleuren.
Voeg de wortels, koolrabi en look toe en wok gedurende 3-4 minuten. Werk af met het laurierblaadje, tijm, tomaten, tomatenpuree, water en karnemelk toe.
Laat sudderen op laag vuurtje gedurende 5 minuten, voeg eventueel nog wat karnemelk toe.
Leg de mootjes in de saus en nijp met jouw hand het sap van de halve ½ citroen
Laat zachtjes verder garen op laag vuurtje en voeg wat zout en peper toe.
Werk af met fijngehakte basilicum en de zeste van citroen.
Voor mensen die alcoholvrij en minder of geen gluten willen eten zijn karnemelk en boekweitbloem ideaal om mee te koken.