Inktvis en bulgur met Vlaamse hoevekarnemelk

door Dagny Ros Asmundsdottir van Njam-chef

De lichtzure smaak van de karnemelk past werkelijk uitstekend bij de inktvis. 
 

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voor de bulgursalade

  • 100 g bulgur (of gerst)
  • 3 dl water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 rode ui, fijngehakt
  • 1/2 rode paprika, in blokjes
  • 2 à 3 eetlepels Vlaamse hoevekarnemelk
  • 1 dl tomatenpassata
  • 10 kleine tomaatjes, gehalveerd
  • ½ handvol bladpeterselie, grof gehakt
  • Zwarte peper
  • Zout
  •  
  • 500 à 600 g inktvis in ringen
  • 1 rode chili fijngehakt
  • 2 lookteentjes
  • ½ dl Vlaamse hoevekarnemelk
  • 2 el olie
  • Zwarte peper
  • Zeezout
  • Chiliflakes (voor wie meer pit wil)