Marshmallows en warme chocolademelk met elixir
door Lut De Clercq van Backstage KItchen
Zowel de marshmallows als de chocolademelk worden op smaak gebracht met Belgische elixir.
Bereidingswijze
Marshmallows
Maak een diepe ovenschaal nat en bekleed ze met plasticfolie. Zeef de bloemsuiker met de maïzena en strooi de helft over de bodem van de ovenschaal. Week de gelatine in een kom met koud water.
Meng de suiker met het water in een pan en plaats op een zacht vuur tot wanneer de suiker volledig gesmolten is. Draai het vuur hoger en breng aan de kook tot de temperatuur 130°C bereikt heeft. Hiervoor heb je een suikerthermometer nodig.
Klop de eiwitten tot ze zachte pieken vormen. Laat de mixer op de laagste stand draaien en giet voorzichtig en langzaam aan de zijkant van de kom de suikersiroop bij de eiwitten. Laat de mixer draaien en verwarm in een klein pannetje de elixir. (niet laten koken!) Knijp de gelatine blaadjes uit en roer ze door de warme elixir tot ze volledig gesmolten zijn. Zet de mixer op de laagste stand en giet er dan elixir bij. Laat de mixer draaien tot de meringue koud is en stort het dan in de schaal.
Zeef de resterende bloemsuiker/maïzena over de marshmallows. Dek af met een vel bakpapier en laat gedurende een zestal uur rusten op kamertemperatuur.
Snij of knip de marshmallows in de gewenste vorm en serveer met de warme chocolade.
Chocolademelk
Verwarm de melk tot net onder het kookpunt. Breek of hak de chocolade in stukjes en doe samen met de elixir in een blender. Giet er de hete melk bij en laat de motor gedurende 30 seconden draaien. Serveer onmiddellijk.