Ovenschotel met Gentse paardenlookworst, spinazie en aardappelpuree
door Christophe Ramont
Christophe Ramont ontdekt de Gentse paardenlookworst en gaat er meteen mee aan de slag.
Bereiding:
- Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water. Giet de pot met aardappelen af en zet die nog heel kort op de warme kookplaat. Laat het kookvocht verdampen, zodat de aardappelen ‘droog’ genoeg zijn. Stamp de aardappelen tot puree. Voeg een scheutje melk, klontje boter, wat zout en nootmuskaat toe.
- Zet een kookpot op het vuur met een klontje boter erin. Voeg de spinazie en fijngesneden look toe en roer 1 à 2 minuten door. Kruid af met peper en zout.
- Snijd de Gentse paardenlookworst in plakjes van ongeveer 1 cm.
- Vul de ovenschotel en start met een laagje spinazie, dan de plakjes worst. Bedek de worsten met een fijn laagje pickles saus. Bedek daarna met de puree. Rasp er tenslotte Parmezaanse kaas over naar eigen smaak. Plaats gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
Serveer met een lepeltje Gentse mosterd.