Potjesvlees uit de Westhoek BGA met Gentse mosterd scones
door Lut De Clercq van De Standaard
Op z'n Engels!
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de bloem met het bakpoeder, de boter, het zout en de peper in een foodprocessor en gebruik de ‘pulse’ toets tot wanneer het mengsel lijkt op grof broodkruim. Doe de bloem in een kom en roer er de mosterdzaadjes door. Roer de Gentse mosterd los in de melk en giet bij de bloem. Roer heel licht met een spatel tot wanneer het deeg net kleeft en stort op een met bloem bestuifd werkblad.
Rol lichtjes uit tot een dikte van ongeveer 2 cm. Bestuif met bloem en gebruik steekvorm met een doorsnee van 3 cm en duw er met een draaiende beweging rondjes uit. Leg die op een antikleef bakplaat en bak de scones gedurende 7 à 8 minuten.
Dresseer een bord met het Potjesvlees uit de Westhoek BGA en de scones.