"Smörrebrod" met Vlaamse opgelegde haring, Haspengouwse waterkers en een crumble van kaantjes uit de Westhoek

door Dagny Ros Asmundsdottir van Njam chef

La vie en rose met dit verfrissend hapje! Ideaal voor een kleurig buffet.
 

Ingrediënten

Voor 2 personen

Voor de haringsla

  • 200 g Vlaamse opgelegde haring
  • 1 à 2 groene appelen
  • 2 lente-uien
  • 1 gekookte rode biet en 2 à 3 eetlepels van het sap
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 eetlepel mayonaise
  • Zeezout
  • Zwarte peper

Voor afwerking

  • Verse dille
  • Fijngesneden radijzen
  • 1 à 2 eetlepels lompviseieren
  • 1 à 2 eetlepels kaantjes uit de Westhoek
  • 1/2 rode ui fijngehakt
  • Veel blaadjes waterkers uit Haspengouw
  • 2 hardgekookte eieren
  • Donker roggebrood of blinis