"Smörrebrod" met Vlaamse opgelegde haring, Haspengouwse waterkers en een crumble van kaantjes uit de Westhoek

La vie en rose met dit verfrissend hapje! Ideaal voor een kleurig buffet.
 

Ingrediënten

Voor 2 personen

Voor de haringsla

  • 200 g Vlaamse opgelegde haring
  • 1 à 2 groene appelen
  • 2 lente-uien
  • 1 gekookte rode biet en 2 à 3 eetlepels van het sap
  • 2 eetlepels zure room
  • 1 eetlepel mayonaise
  • Zeezout
  • Zwarte peper

Voor afwerking

  • Verse dille
  • Fijngesneden radijzen
  • 1 à 2 eetlepels lompviseieren
  • 1 à 2 eetlepels kaantjes uit de Westhoek
  • 1/2 rode ui fijngehakt
  • Veel blaadjes waterkers uit Haspengouw
  • 2 hardgekookte eieren
  • Donker roggebrood of blinis