"Smörrebrod" met Vlaamse opgelegde haring, Haspengouwse waterkers en een crumble van kaantjes uit de Westhoek
door Dagny Ros Asmundsdottir van Njam chef
La vie en rose met dit verfrissend hapje! Ideaal voor een kleurig buffet.
Bereiding
Snijd de haring, de appels, de lente ui en de rode biet in stukjes.
Maak een dressing van de mayonaise en de zure room. Doe er lepel voor lepel wat sap van rode biet bij tot de dressing een leuke roze kleur krijgt.
Meng alle stukjes met de dressing.
Smeer op het roggebrood of de blinis een klein beetje mayonaise, leg hierop een paar blaadjes waterkers zodat de bodem helemaal bedekt is.
Lepel wat haringsalade in het midden. Werk af met de radijzen, ei, dille, lompviseieren en de kaantjes. Laat de foto je inspireren!
Dagny drinkt bij het “smörrebrod” altijd een “lekkere” bier ….
Een frisse Spécial Belge vindt ze een prima idee.