Tempura met West-Vlaamse sprot

door Lut De Clercq

Een knapperig voorafje of borrelhapje!

 

Ingrediënten

Voor 4 personen

Dipsaus

  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 volle eetlepel fijngesneden augurken
  • 1 volle eetlepel fijngesneden kappertjes
  • 2 volle eetlepels fijngesneden lente-ui
  • 2 volle eetlepels fijngesneden bieslook
  • Geraspte citroenschil
  • Versgemalen zwarte peper
  •  

Tempura beslag

  • 1 ei, ijskoud
  • 250 ml ijskoud water
  • 120 g bloem, gezeefd
  •  
  • 12 sprotfilets
  • 12 jonge salieblaadjes
  • 12 grote muntblaadjes
  • 12 grote waterkers blaadjes
  • 12 zuring blaadjes
  • 12 lente-uitjes
  • Een paar eetlepels bloem
  • Olie om te frituren