Toast met potjesvlees uit de Westhoek
Toast met "light" beleg maar dan wel met beleg met een Europese BGA erkenning.
Bereiding
Gepekelde groenten:
Snijd de rodekool fijn, snijd de wortels en pastinaken in fijne schijfjes.
Vul 3 bokalen met de groenten.
Voeg bij de wortel wat takjes tijm, een laurierbleedje, 5-tal peperbolletjes en een lookteentje.
Voeg bij de pastinaak wat citroentijm en een teentje look.
Voeg bij de rode kool een laurierblad, 2 jeneverbesjes en een takje tijm.
Warm het water, de azijn, en suiker.
Laat even koken tot de suiker volledig opgelost is.
Giet de warme marinade op de wortels en pastinaak.
Laat de marinade afkoelen en giet koud op de rode kool.
Laat een 3 tal dagen marineren op een koele plaats.
Toast:
Grill of rooster de bruine boterhammen.
Schik op elke boterham wat potjesvlees en wat gemarineerde groenten.