Vlaams ovengebakken spek met pompoen en linzen
door Sam Van Houcke van Maste | Gent
Het ovengebakken spek wordt gelakt met Oudenaards bruin bier en bruine suiker.
Pompoen
Maak de marinade door alle ingrediënten te mengen. Snijd van de pompoen 4 mooie grote dunne plakken en marineer. Snijd de rest van de pompoen in brunoise, mooie kleine blokjes.
Kook de linzen in gevogeltebouillon. Bak de pompoenbrunoise en meng met de klaargemaakte linzen, kruid met peper en zout.
Met bier gelakt spek
Maak de lak door alle ingrediënten samen te voegen in een pan. Laat doorkoken tot een smeuïge massa.
Verdeel het spek in vier stukken en bak samen met 100g lak. Zeef de resterende lak, laat indikken tot een saus
Dresseren
Vul één helft van de pompenschijven met het linzen/pompoenmengsel. Vouw de schijf dicht en langs één zijde van een diep bord. Schik het spek ernaast en lepel wat extra saus bij het vlees.
Werk af met de scheutjes en groene kruiden.