Ingrediënten

  • 120 g pompoen
  • 60 g rode linzen
  • 250 g gevogeltebouillon
  • 800 g Vlaams ovengebakken spek
  • wat groene scheutjes
  •  

Pekel

  • 100 g sushi azijn
  • 20 g suiker
  • 10 g zout
  •  

Lak met bruin bier

  • 100 g donkere kandijsuiker
  • 100 g water
  • 3 uien , fijngesneden
  • 3 wortelen, fijn gensneden
  • 1 flesje Oudenaards bruin bier
  • 10 g Gentse mosterd

Pompoen
Maak de marinade door alle ingrediënten te mengen. Snijd van de pompoen 4 mooie grote dunne plakken en marineer. Snijd de rest van de pompoen in brunoise, mooie kleine blokjes.
Kook de linzen in gevogeltebouillon. Bak de pompoenbrunoise en meng met de klaargemaakte linzen, kruid met peper en zout.

Met bier gelakt spek
Maak de lak door alle ingrediënten samen te voegen in een pan. Laat doorkoken tot een smeuïge massa.
Verdeel het spek in vier stukken en bak samen met 100g lak. Zeef de resterende lak, laat indikken tot een saus

Dresseren
Vul één helft van de pompenschijven met het linzen/pompoenmengsel. Vouw de schijf dicht en langs één zijde van een diep bord. Schik het spek ernaast en lepel wat extra saus bij het vlees.
Werk af met de scheutjes en groene kruiden.

o
<
>