Dagny maakt smeuïg hapje uit de Noordzee
“Mmmm, zo lekker”, lacht Peggy.
“Het is moeilijk kiezen, maar voorlopig is dit mijn favoriet van de hapjes.” Dagny springt haar meteen bij: “Ik heb langoustines het liefst als fingerfood. Je kan dit recept natuurlijk ook als voorgerecht maken, maar als ik mag kiezen dan presenteer ik langoustines liever gewoon zo, paf, in het midden van de tafel op een groot bord en iedereen errond.” Lekker met een glaasje Schorpion schuimwijn uit Haspengouw.
“Het slaatje erbij is super fris. Perfect gewoon, zegt Anniek tussen twee happen door. Dagny: “De croutons in de sla zijn gemaakt van pedebrood, een streekproduct uit de Pedevallei. Een erg leuk product.” Pedebrood wordt dubbel gebakken op steen en heeft de echte smaak van brood.
Voor de kruidenboter gebruikte Dagny heerlijke gezouten hoeveboter. De langoustines waren er royaal mee besprenkeld. Het ultieme bewijs dat ze ondanks haar IJslandse roots de Vlaamse keuken met een brede glimlach omarmd heeft.
> Maak zelf fingerfood met langoustines
Voor Streekproduct.be maakte Njam-chef Dagny Ros Asmunddottir 10 verrassende gerechten met streekproducten en Noordzeevis. Ze lichtte producten speels uit hun context, smeet haar IJslandse roots in de mix en toonde de eindeloze mogelijkheden van streekproducten. Proevers van dienst waren de foodbloggers Claudia, Peggy, Anniek en Annelies.