De Westhoek en IJsland samen op één bord
“Een IJslandse chef laten werken met Vlaamse streekproducten, een fantastisch idee”, vertelt Claudia enthousiast.
“Meestal proberen wij een Vlaamse twist aan een buitenlands gerecht te geven, maar in dit geval is het omgekeerd. Ik ben erg benieuwd.”
Het smörrebrood in combinatie met waterkers van bij ons is een schot in de roos. Smörrebrood met haring is een smaakbom. De waterkers geeft een pittig hoekje aan het hapje. Dagny gebruikte kaantjes, een oeroud streekproduct uit de Westhoek, als crumble. Een originele zoute afwerking. “Vergeet de dille niet”, zegt Anniek, “dat maakt het helemaal af”. Erg lekker hierbij is een glas Palm.
> Probeer het zelf. Het recept vind je hier
Voor Streekproduct.be maakte Njam-chef Dagny Ros Asmunddottir 10 verrassende gerechten met streekproducten en Noordzeevis. Ze lichtte producten speels uit hun context, smeet haar IJslandse roots in de mix en toonde de eindeloze mogelijkheden van streekproducten. Proevers van dienst waren de foodbloggers Claudia, Peggy, Anniek en Lizzie.