Een mannenkookclub zal je niet gauw straffen met een stevig stukje vlees.
Een mannenkookclub zal je niet gauw straffen met een stevig stukje vlees.
Dat mocht Geert ook ervaren tijdens de zomerbarbecue van zijn kookclub Filet Puur. Geert ging aan de slag met runderribstuk van witblauw dubbeldoelvee. Eerst aanbakken aan beide kanten en dan hooi toevoegen. Hooi ? Ja, hooi !
Het vlees mocht een uur zweten op een bedje van vochtig gemaakt hooi. Bovenop het vlees kwam een smaakmaker van Vlaamse hoeveboter gemengd met Hamse graanmosterd. En dan opnieuw een laagje hooi. Niets dan tevreden gezichten aan de tafel en absoluut niet moeilijk én ongevaarlijk! Geert:” Het is belangrijk dat je de temperatuur van de BBQ constant houdt beneden de 60 graden en dat het hooi uiteraard geen vuur vat. Af en toe eens duwen met je vinger om de gaarheid van het vlees te checken en dat is het.”
Geert was bijzonder opgetogen over de smaak van zijn runderribstuk en de topping was duidelijk te proeven. “Beslist een heel mooi recept. Ik zou het graag nog eens maken op onze volgende bijeenkomst mét vrouwen en kinderen binnenkort.”
Ontdek hier het recept van runderribstuk gegaard in hooi met mosterd-honingboter.