Uitleggen is de helft van 't werk
“Schat, we gaan iets eten om ons recept voor de volgende editie te bespreken.
” Die mannen van kookclub Filet Pur kunnen het thuis nogal uitleggen… Collega’s, vrienden, aangetrouwde familie of buren, elke verwantschap is goed om aan te sluiten bij de kookclub. Voorwaarde: graag eten en koken. Man zijn, dat ook. En een scoutsverleden strekt tot aanbeveling. Kookfanaat Lieven roerde al bij de scouts in de potten, en nog steeds leeft hij zich elke dag uit in de keuken. Geen groentje dus. “Ik kook vooral met vis en seizoensgroenten. Gegrilde venkel bij een visbarbecue, heerlijk!” Tijdens de zomerbarbecue zorgt hij voor een exquis hapje: een sorbet van Vlaams roodbruin bier met Vlaamse grijze garnaal en tomaat. “Een experimentje! We maakten het al eens op basis van een ander bier.” Een experiment dat in goede aarde valt, en punten scoort op vlak van presentatie. Nog een tip van barbecue-expert Lieven: “Laat (verse) knoflook eens in zijn geheel op de barbecue garen. Pers achteraf het bolletje leeg, en je hebt een heerlijke lookpasta. Wel iedereen laten proeven! ;-)”
Benieuwd naar het recept: klik hier