Peter Van De Weyer zet met veel trots de Kempense tradities in de kijker. De kennis werd overgeleverd : "Ik leerde het van mijn vader en mijn vader leerde het van zijn vader."

En deze tradities waren zeer gegeerd, de Kempen golden als de voorraadschuur van de stad Antwerpen. De lokale landbouwers bevoorraden 't stad, met een stootkar, of paard en kar, nadien met den tram, werden boter, hespen, groenten naar Antwerpen gebracht.

Grootvader, Eduardus Van de Weyer, startte rond 1927 een beenhouwerij op de Antwerpsesteenweg in Kapellen. Later nam hij er de de beenhouwerij Van Hooydonck op de Geuzenhoek bij zodat elk van de zonen verder kon. Door hard te werken en een voor zijn tijd steeds vooruitlopende visie groeide de zaak van Louis Van de Weyer uit tot een “grote beenhouwerij”. In de toenmalige vakwedstrijden liet Louis zich niet onbetuigd en behaalde verschillende mooie prijzen. Zoon Peter Van de Weyer, ging naar de slagersschool in Antwerpen (PIVA) en garandeert verder traditie en kwaliteit.

Adres

Kapelsestraat 18, 2950 Kapellen

Routebeschrijving