Aperitiefhapjes met Oost-Vlaamse vleeswaren en schapenkaas

door Renate & Anaïs van Qarfa - Aalst

Streekproduct.be was te gast in de vlaaienstad Aalst. Restaurant Qarfa zorgde voor een Oost-Vlaams menu. 

Ingrediënten

Voor 4 personen

Groene asperges met Vlaamse ovengebakken hesp

  • 2 sneden Vlaamse ovengebakken hesp
  • 8 groene asperges
  • 1 eeltlepel zachte olijolie
  • 150 g champignons
  • 2 eetlepel balsamico-azijn
  • 2 teentjes look
  • 5 eetlepels mayonaise
  •  

Belgische peperkoek met uienconfijt en Oost-Vlaams gerookt paardenvlees

  • 4 sneetjes Belgische peperkoek
  • 250 g sneetjes Oost-Vlaams gerookt paardenvlees
  • 50 g boter
  • 550 g rode uien
  • 1 glas rode wijn
  • 1/2 glas rode wijnazijn
  • 100 g poedersuiker
  • 1 glas grenadine

Komkommerrolletje met hoeveschapenkaas uit de Vlaamse Ardennen

  • 200 g schapenhoevekaas uit de Vlaamse Ardennen
  • 1 komkommer