Aperitiefhapjes met Oost-Vlaamse vleeswaren en schapenkaas
door Renate & Anaïs van Qarfa - Aalst
Streekproduct.be was te gast in de vlaaienstad Aalst. Restaurant Qarfa zorgde voor een Oost-Vlaams menu.
Asperge
Mix de champignons met de look en de balsamico-azijn. Schep het mengsel in een kaasdoek en duw er zoveel mogelijk vocht uit. Meng dit vocht met de mayonaise.
Snijd de hesp in 6 reepjes. Grill de asperges gaar met wat olie op de grillpan. Wikkel de asperges in een reepje hesp en serveer de rolletjes met wat champignonmayonaise.
Peperkoek
Snijd de uien in dunne ringen. Smelt de boter en bak de uien zachtjes, ca. tien minuten. Voeg de wijn en azijn toe en laat 5 minuten inkoken op hoog vuur. Draai het vuur laag. Voeg suiker en grenadine toe en laat nog 30 minuten inkoken.
Beleg een plakje peperkoek met uienconfijt en werk af met een stukje paardenvlees.
Schapenkaas
Snijd de schapenkaas in 6 repen. Snijd de komkommer in fijne repen en rol de kaas in de komkommer.