Clubsandwich met Antwerpse witte pensen, Postelkaas en mosterd
door Koen Vangenechten van De Klothoeve
Hoewel Koen aan de slag ging met hem welbekende streekproducten, kwam hij toch nog tot een verrassende combinatie: een frisse smaakvolle Kempische clubsandwich!
Bekijk ook het Kookslagfilmpje van Koen.
Werkwijze
- Meng de olie, azijn en de mosterd, kruid met peper en zout naar smaak.
- Snijd de mini tomaatjes in 2 en de appel in julienne.
- Snijd zo fijn als mogelijk halve ringen van de rode ui.
- Meng de tomaatjes, de appel en uiringen onder de 2 slasoorten samen met ¾ van de mosterdvinaigrette.
- Snijd de witte pens in 4 of 5 schijfjes en bak deze op een grill pan.
- Snijd de sneden brood in 2 en toast of grill de broodhelften.
Dresseren
- Beleg 1 helft gegrild brood met een half sneetje jonge Postel kaas, vervolgens enkele schijfjes witte pens, de sla mengeling en het resteerde half sneetje jonge Postel kaas. Dek af met de andere helft brood.
- Werk het bord af met schilfers oude Postel kaas en de resterende pensschijfjes.
- Besprenkel met de overgebleven mosterd vinaigrette of serveer ze apart.
- Kruid nog extra met peper uit de molen en grof zeezout