Courgettebloem met Oostendse oester, gerookte heilbot, grijze garnalen en trappistenkaas

Chef Lieven Demeestere ging aan de slag met streekproducten. Deze courgettebloem verrast met een vulling uit de zee:  Oostendse oester, Vlaamse gerookte heilbot en Vlaamse grijze garnalen. Afgewerkt met een elegant korstje van trappistenkaas uit Westmalle.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 courgettebloemen
  • 8 Oostendse oesters
  • 160 g gerookte heilbotfilet
  • 200 g ongepelde garnalen of 70 g gepelde garnalen
  • 100 g wit visvlees
  • 30 g eiwit
  • 70 ml room
  • Potje tomatenpuree
  • Scheutje witte wijn
  •  

Kaaskrokantje

  • 150 g trappistenkaas uit Westmalle
  • 80 ml water
  • 100 g eiwit
  • 80 g boter
  • 100 g bloem
  • 10 g zout