Courgettebloem met Oostendse oester, gerookte heilbot, grijze garnalen en trappistenkaas

door Lieven Demeestere van Arenberg

Chef Lieven Demeestere ging aan de slag met streekproducten. Deze courgettebloem verrast met een vulling uit de zee:  Oostendse oester, Vlaamse gerookte heilbot en Vlaamse grijze garnalen. Afgewerkt met een elegant korstje van trappistenkaas uit Westmalle.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 courgettebloemen
  • 8 Oostendse oesters
  • 160 g gerookte heilbotfilet
  • 200 g ongepelde garnalen of 70 g gepelde garnalen
  • 100 g wit visvlees
  • 30 g eiwit
  • 70 ml room
  • Potje tomatenpuree
  • Scheutje witte wijn
  •  

Kaaskrokantje

  • 150 g trappistenkaas uit Westmalle
  • 80 ml water
  • 100 g eiwit
  • 80 g boter
  • 100 g bloem
  • 10 g zout