Een bokaaltje Antwerps zoet

door Bram Heylens van De Schranshoeve | Vorselaar

Een Antwerps dessert voor de "zoetemuilen" onder ons: Bram combineert Elixir d’Anvers, advokaat en speculaas.

Ingrediënten

Voor 4 personen

Cake

  • 250 g boter
  • 250 g suiker
  • 250 g bloem
  • 1 vanillestokje
  • 4 eieren
  • 7 g bakpoeder

gel van banaan

  • 150 g puree van banaan
  • 50 g suiker
  • 50 g water
  • 1,5 g agar agar

mousse van witte chocolade

  • 150 g witte chocolade
  • 100 g melk
  • 1 blaadje gelatine
  • 250 g room

Elixirroom

  • 25 g Elixir d’Anvers
  • 150 g slagroom
  • 50 g bloemsuiker
  •  

Speculaascrumble

  • 2 Vermeiren speculazen
  •