Groene asperges met boulogne, abdijkaas en sabayon van Speciale Belge Ale
door Lieven Demeestere van Arenberg
Chef Lieven Demeestere ging aan de slag met streekproducten. Ontdek dit gerecht van groene asperges met Vlaams eetbaar erfgoed: paardensalami 'Boulogne', Postelse adbijkaas en Speciale Belge Ale.
Asperges
- Was de asperges en verwijder het houterig stukje onderaan. Kook ze twee minuten in licht gezouten water en laat ze afkoelen in ijswater.
- Grill de asperges, in een hete grillpan of op de BBQ, besprenkel ze met olijfolie en fleur de sel.
- Snij de paardenworst in kleine blokjes en bak ze, indien gewenst, kort aan.
- Snij de sneden wit brood in blokjes en bak ze kort aan in geklaarde boter.
Sabayon
- Maak ondertussen de sabayon. Klop drie eigelen op een zacht vuurtje en voeg beetje bij beetje de gesmolten geklaarde boter en het Bolleke toe. Werk af met zout, een snuifje cayennepeper en enkele druppels citroensap.
Dresseer alle ingrediënten op het bord en rasp er de Postelse harde abdijkaas over.