Grotchampignon uit Riemst/Vlaamse rauwmelkse geitenkaas/Belgische speculaas
door Jo Van Caenegem
Een stevige toast met geitenkaas en grotchampignons gekruid met speculaas.
Bereidingswijze:
Warm de oven op 200°C. Rooster het brood in de oven. Roer de geitenkaas los met enkele lepels water. Verkruimel de speculazen zeer fijn, bijvoorbeeld in een plastiek zak met een deegrol of fles.
Snijd de champignons in twee of in vier. Smelt de hoeveboter en bak de champignons goed bruin. Kruid flink met peper en zout.
Smeer wat geitenkaas op de toasten, schik hierop enkele champignons. Voeg nog wat geitenkaas toe en werk af met enkele champignons. Verdeel flink wat speculaas over de toasten en schuif 10 minuten in de warme oven.
Lekker met een seizoensslaatje, grondwitloofsla of een zoetzuur wortelslaatje.
