Spéciale Belge Ale met mosselen in sausje van waterkers en Leuvense mosterd
door Jo Van Caenegem
Tapas bij een biertje vinden ook hun weg naar de traditionele Vlaamse streekproducten: een echt streekbiertje met een streekgebonden hap. Uit de provincie Vlaams-Brabant: Spéciale Belge Ale met mosselen in een sausje van waterkers en Leuvense mosterd.
Bereidingswijze
Was de mosselen grondig. Snijd de de selder en peterselie fijn. Hak de ui. Hak de waterkersblaadjes fijn. Warm wat hoeveboter in een hoge kookpot, laat de groenten even sudderen. Voeg de mosselen toe en peper met zwarte peper uit de molen. Gaar de mosselen onder deksel. Giet de mosselen door een zeef. Houd de mosselen warm. Meng het mosselsap met de waterkers en de mosterd. Schik 5 mosselen per persoon op een bordje en giet er wat warme saus over. Serveer met een frisse Spéciale Belge Ale zoals Palm of Op-Ale.