Vlees van het rood ras van West-Vlaanderen BOB met herfstcompote en Belgische speculaaskruimels

door Peter De Clercq van Huys De Clercq

Peter vindt snel zijn weg tussen de groenten en de streekproducten! De herfstgroentjes zal hij combineren met een speculaascrumble en de West-Vlaamse biefstuk krijgt een sausje van Rodenbach Grand Cru met Limburgse perenstroop.

Bekijk ook het Kookslagfilmpje van Peter!

Ingrediënten

Voor 4 personen

Herfstgroentjes

  • 4 dikke vastkokende aardappel, eventueel te vervangen door aardpeer
  • 2 appels
  • 200 g gegaarde rode biet
  • hoeveboter
  • 4 stuks Grazense speculaas
  •  

Vlees & saus

  • 600 g steak naar voorkeur van het rood ras van West-Vlaanderen
  • hoeveboter
  • peper & zout
  • 2,5 dl bruine fond of vleesjus
  • 1 flesje Rodenbach Grand Cru
  • Limburgse stroop