Met Jong Keukengeweld zet Vlaanderen Lekker Land het jong aanstormend talent op vlak van topgastronomie in de kijker. Van 1 oktober tot 15 november bieden 48 jonge topchefs jongeren tot en met 30 jaar een gastronomisch driegangenmenu aan voor € 45, wijnen en/of bieren en waters inbegrepen.
Het Steunpunt Streekproducten wijst de jonge koks de weg naar mooie tradities zoals Zuid-West-Vlaamse roodbruine bieren, Belgische Elixir’s, grondwitloof, West-Vlaamse gerookte sprot, lukken, …

Jonge koks staan als geen ander open voor onbekende dingen. Voedingsproducten met vreemde structuren, verrassende smaken, exotisch klinkende namen, opvallende kleuren …Kortom, producten waarover ze iets markant kunnen vertellen, producten die op een of andere manier verrassen.
Het hoeft dan ook niet te verbazen dat traditionele Vlaamse streekproducten, authentieke producten met een verhaal, eigenlijk bijzonder goed passen bij jonge chefs. Maar deze producten ontsnappen vaak aan het gezichtsveld van het jonge talent. Ze eigenlijk letterlijk te doen ontdekken. Wanneer ze mekaar ontdekken, is het vaak liefde op het eerste gezicht.
De match made in heaven
Zo kookt Dave De Belder van restaurant Elixir d'Anvers natuurlijk graag met Elixir d'Anvers en kan je bij Nicolas Van Caesbroeck van restaurant Invinceble met Filet d’Anvers. Bij Zarza in Leuven proef je gelakte varkenswang met trappist en moutspeculoos. Ann Peeters verwerkt Loonse stroop in haar sausje bij eendenborst. Frédéric Van Quaethem combineert in Haaltert Noordzeetong met Hasseltse graanjenever.
Het boek van Jong Keukengeweld stelt je alle 48 jonge topchefs voor, in tekst én in beeld met de prachtige foto's van Michael Dehaspe. Het boek is vanaf 26 oktober verkrijgbaar in de Standaard Boekhandel en Fnac.

 

 

o
<
>