Papillot met rood fruit en kriekenbier uit Zuid-West-Vlaanderen
“Ik ben absoluut geen bierdrinker, maar ik zag het wel zitten om eens te koken met bier.




” Met een paar tips van zijn kookclubvrienden, maakte hobbykok Geert een lekker dessert dat alle leden van de mannenkookclub Filet Pur kon overtuigen tijdens een zomerbarbecue. “Het streekbier gaf een zure toets aan het fruit en de crumble van Antwerpse handjes gaf het dessert wat “beet”. Ja, ik mag zeggen dat het geslaagd was.”
Geert was overigens wel in voor de idee dat alle dertien leden van de kookclub zouden werken met traditionele streekproducten voor een zomerbarbecue. Geert, vrachtwagenchauffeur in het gewone leven, houdt van lekker en gezond eten en staat vaak zelf aan het fornuis. Hij houdt niet van winkelen in supermarkten maar gaat graag naar de markt en koopt het liefst lokaal in. Zo kom je al gauw ook bij streekproducten terecht. “En ik moet toegeven dat er ook wat invloed speelt van de Vlaamse tv-koks. Die werken toch ook graag met producten van hier. Ik probeer dat zelf ook wat in de praktijk te brengen.”
En oefening baart kunst, bekent Geert. Filet Pur is veel meer dan wat bourgondisch samenzijn van dertien mannen. “Ik leer ook echt veel bij van mijn kookvrienden. Die Q-bags bijvoorbeeld. Echt veel handiger dan aluminiumfolie.”
Ontdek het recept hier