Super trendy met hondshaai en karnemelk
“Er is helemaal niks mis mee”, bevestigt Peggy.
“Ik vind die zelfs beter dan paling”, vertelt Anniek. “Mensen hebben blijkbaar schrik van hondshaai”, gaat Dagny verder. “Helemaal onterecht als je mij vraagt.”
De hondshaai kreeg een licht krokant, glutenvrij, jasje. Dagny paneerde de vis namelijk met boekweitbloem en daarin zitten geen gluten.
Bart de echtgenoot van Anniek verbaast zich over het gebruik van karnemelk. “Het is heerlijk, maar gaan mensen dat niet raar vinden?” “Echt? Volgens mij is het juist super trendy!”, roept Dagny lachend uit. “De licht zure toets die witte wijn zo lekker maakt, die zit ook in karnemelk. Past perfect bij vis.” Bij dit gerecht hoort een lekker Vlaams roodbruin bier.
> Ontdek hoe lekker karnemelk en hondshaai zijn
Voor Streekproduct.be maakte Njam-chef Dagny Ros Asmunddottir 10 verrassende gerechten met streekproducten en Noordzeevis. Ze lichtte producten speels uit hun context, smeet haar IJslandse roots in de mix en toonde de eindeloze mogelijkheden van streekproducten. Proevers van dienst waren de foodbloggers Claudia, Peggy, Anniek en Annelies.