Apero op z'n West-Vlaams

door Tom Vanhaecke van Brasserie Le Bassin | Oostende

Chef Tom Vanhaecke uit Oostende serveert een West-Vlaams feestmenu, we gaan van start met West-Vlaamse aperitiefhapjes. 

Ingrediënten

Zwienemutsen met gepekelde groentjes

  • 1 gekookte zwienemuts
  • bloem
  • boter
  • fleur de sel
  • zwarte peper van de molen
  • 2 wortels, 1 bosje radijzen, 1 kleine bloemkool, 2 rode uien
  • 2 l water, 4 dl appelazijn, 2 dl sushi azijn, 200 g rietsuiker, 4 el zout
  • 2 steranijs, mespunt komijn, mespunt tijm, 1/1 kl mosterdzaad

West-Vlaamse gebakken eendelever met bloeling

  • 200 g rauwe eendeleverschijven, 1,5cm dik
  • 1 West-Vlaamse bloeling
  • 2 appels
  • bloem, olijfolie, boter, zwarte peper, zout
  • 2 el honing
  • 2 dl kalfsjus
  • 2 eetlepels Limburgse stroop
  •  

Karnemelksmeus met Vlaamse grijze garnalen

  • 6 aardappelen
  • 2,5 dl hoevebotermelk
  • 1 el bloem
  • 100 g hoeveboter
  • 120 g Vlaamse grijze garnalen
  •  

Gegratineerde Oostendse oesters

  • 4 Oostendse oesters
  • 1 sjalot
  • 10 g boter
  • 100 g room
  • 1 dl champagne
  • halve citroen
  • peper en zout
  •