Al meer dan 200 erkenningen voor Vlaamse streekproducten
De nieuwste erkenningen ontdek je hieronder.





Het zijn zeer uiteenlopende producten: Oostakkerse vlaai, Dendermondse paardenworsten, grotchampignons uit Riemst, Haspengouwse confituur & gelei, Haspengouwse krieken op jenever, Vlaamse gerookte heilbot, Vlaamse witte en zoete haring.
Aangeboden door bakkerij Hemelsoet uit Oostakker
Op een kaartje uit 1949 zien we de Oostakkerse vlaai helemaal in het westen van de “Vlaamse vlaai streek”. Bakkerij Hemelsoet bakt al sinds 1928 vlaaien volgens grootmoeders recept. De lokale bevolking kon in die dagen ook met zijn eigen huisgemaakte vlaaien terecht bij de bakker, soms met een kruiwagen vol!
Aangeboden door beenhouwerij Batselier uit Dendermonde
In het Land van Dendermonde is paardenvlees een echte traditie. In Hamme en Zele vind je de traditionele vleeswaren zoals “boulogne” en gerookt paardenvlees. De stad zelf heeft echter ook haar traditie: “Dèrremonsje pèirdewesten”.
Aangeboden door Coenegrachts Champignons uit Riemst
Op het einde van de 18de eeuw ontdekte een Franse tuinman dat champignons graag in oude steengroeven groeien. De constante vrij lage temperatuur en hoge luchtvochtigheid zijn ideaal voor de champignonteelt. Het was echter wachten tot na WOI voor ook in België en meer bepaald in Riemst de eerste grotchampignons werden geteeld.
Aangeboden door Gunther Craninx uit Gingelom
Haspengouw is de Belgische fruitstreek bij uitstek, confituur- en stroopfabriekjes konden er dus ook niet ontbreken. Deze traditie zet men bij Marie-Thérèse verder en wel met grootmoeders recepten.
Aangeboden door Gunther Craninx uit Gingelom
Oude graanjenever en Haspengouwse traditionele kriekenvariëteiten zorgen voor de typische smaak van Haspengouwse krieken op jenever.
Aangeboden door Seagull nv uit Brugge
Heilbot, die vooral in de diepe Groenlandse wateren in het noorden van de Atlantische oceaan gevangen wordt, is zeer rijk aan visolie, wat hem uiterst geschikt maakt om te roken.
Aangeboden door Seagull nv uit Brugge
Seagull nv “smoked fish since 1859” startte ooit als haringrokerij in het centrum van Brugge nabij de vismarkt. Het groeide uit tot de grootste visrokerij in Brugge onder de naam Van den Abeele.
Alle 204 vind je HIER