Schelvis met Vlaamse grijze garnalen en saus met Oude Geuze
door Nils Proost van Petit-Cuistot uit Lier
Oude Geuze is een ideale vis begeleider: in de saus en in het glas!
Bereiding
Snijd de prei in stukken van 5cm lang, snijd vervolgens in 2. Blancheer een 5 tal minuutjes tot ze beetgaar zijn. Doe met de knolselder net hetzelfde.
Stoof voor de saus de fijngesneden selder en ui, blus met de oude Geuze en laat dit tot een derde inkoken. Bevochtig met de visfumet en laat opnieuw tot een derde inkoken. Voeg de room erbij en laat zachtjes sudderen tot de saus bindt.
Bak de schelvis in een antikleefpan eerst op de velkant. Keer om na 3 minuten en laat nog eens 3 minuten bakken.
Schik de vis op de borden, verdeel de groenten. Bestrooi rijkelijk met handgepelde garnalen. Werk af met een takje kervel. Serveer de saus apart.
>> Ontdek het hele feestmenu van Nils!

