Hapjes voor bij een biertje
Tapas bij een biertje, de nieuwe trend, vinden ook hun weg naar de traditionele Vlaamse streekproducten: een echt streekbiertje met een streekgebonden hap.





Laat je inspireren door vergeten gastronomisch erfgoed of befaamd lokaal lekkers. Ze geven gegarandeerd extra smaak. Per provincie hebben we, speciaal voor de Week van Smaak 2010, 2 receptjes voorbereid en gecombineerd met een erkend streekbier.
Antwerpen:
- Een Bolleke met een aardappelkoekje en Vlaamse ingelegde haring
- Mechels donkerrood bier met een warme toast met Postelkaas, speculaaskruimels en walnoten
Limburg:
- Kempense Ale met spiesje van balkenbrij, scampi en appel
- Oude kriek met panna cotta van heidebitter en Maaslandse Knapkoek
Oost-Vlaanderen:
- Oost-Vlaams kerstbier met een brochette van Mechelse koekoek met Hamse graanmosterd op een bedje van koolsla
- Eskes bruinbier met een bladerdeeghapje met gegrilde wintergroenten en Vlaamse ovengebakken hesp
Vlaams-Brabant:
- Oude Geuze met zoete ribbetjes op een Brussels grondwitloofslaatje
- Spéciale Belge met lauwe mosselen in een sausje van waterkers uit de IJsevallei en Leuvense mosterd
West-Vlaanderen
- West-Vlaams roodbruin bier met Boerenpaté uit Veurne Ambacht
- Kriekenbier uit Zuid-West-Vlaanderen met West-Vlaamse sprotjes en gerookte boerenhesp
Smakelijk!
De Week van de Smaak loopt van 11 tot 21 november 2010. Meer info op www.weekvandesmaak.be.