Hapjes voor bij een biertje
Tapas bij een biertje, de nieuwe trend, vinden ook hun weg naar de traditionele Vlaamse streekproducten: een echt streekbiertje met een streekgebonden hap.
![Hapjes Streekproduct.be](/sites/default/files/styles/800w/public/gallery/Antwerpen1_3.jpg.webp?itok=r9yY-s1H)
![Hapjes Streekproduct.be](/sites/default/files/styles/800w/public/gallery/Limburg1klein_3.jpg.webp?itok=t5760cvT)
![Hapjes Streekproduct.be](/sites/default/files/styles/800w/public/gallery/O-VL1klein_3.jpg.webp?itok=tfR-sTcG)
![Hapjes Streekproduct.be](/sites/default/files/styles/800w/public/gallery/VL-B2klein_3.jpg.webp?itok=nyZF8zHw)
![Hapjes Streekproduct.be](/sites/default/files/styles/800w/public/gallery/W-VL2klein_3.jpg.webp?itok=4UcdP6Mm)
Laat je inspireren door vergeten gastronomisch erfgoed of befaamd lokaal lekkers. Ze geven gegarandeerd extra smaak. Per provincie hebben we, speciaal voor de Week van Smaak 2010, 2 receptjes voorbereid en gecombineerd met een erkend streekbier.
Antwerpen:
- Een Bolleke met een aardappelkoekje en Vlaamse ingelegde haring
- Mechels donkerrood bier met een warme toast met Postelkaas, speculaaskruimels en walnoten
Limburg:
- Kempense Ale met spiesje van balkenbrij, scampi en appel
- Oude kriek met panna cotta van heidebitter en Maaslandse Knapkoek
Oost-Vlaanderen:
- Oost-Vlaams kerstbier met een brochette van Mechelse koekoek met Hamse graanmosterd op een bedje van koolsla
- Eskes bruinbier met een bladerdeeghapje met gegrilde wintergroenten en Vlaamse ovengebakken hesp
Vlaams-Brabant:
- Oude Geuze met zoete ribbetjes op een Brussels grondwitloofslaatje
- Spéciale Belge met lauwe mosselen in een sausje van waterkers uit de IJsevallei en Leuvense mosterd
West-Vlaanderen
- West-Vlaams roodbruin bier met Boerenpaté uit Veurne Ambacht
- Kriekenbier uit Zuid-West-Vlaanderen met West-Vlaamse sprotjes en gerookte boerenhesp
Smakelijk!
De Week van de Smaak loopt van 11 tot 21 november 2010. Meer info op www.weekvandesmaak.be.